werk

STATEMENT ANALYSIS

Deze techniek wordt op grote schaal toegepast door onder andere de FBI. Het idee erachter is dat leugens en misleiding altijd tot uiting komen in iemands taalgebruik. Getrainde analisten bekijken verklaringen van verdachten of getuigen helemaal anders. Ze detecteren misleiding en brengen de waarheid aan het licht. Dit is van belang in sectoren waarin moet worden nagegaan of iemand de waarheid spreekt: politioneel onderzoek, maar ook in gevallen van verzekeringsfraude of diefstal in bedrijven is de expertise van een statement analyst van goudwaarde. 


 

SCENARIO 

Wikipedia vertelt je dat ik meeschreef aan Professor T., Spitsbroers, Galaxy Park, Aspe, Team Spirit. En dat ik hoofdschrijver was van de VTM-reeks Familie. Professor T. zegt dat wikipedia de waarheid spreekt.

 

Misdaadauteur Piet Baete schreef mee aan Professor T.

De aflevering met de bruid die verdrinkt op haar eigen trouwfeest. Die met de moeder die haar adoptiezoon gelooft boven haar eigen dochter. Die met de directrice van het rusthuis die wraak neemt op de pestkop van haar dochter. Of die met de nimfomane die overboord wordt gekieperd door haar beste vriendin die maar niet zwanger raakt. 

Allemaal ontsproten zijn uit mijn getormenteerde geest. Heerlijk project om voor te schrijven. Jammer dat er maar drie seizoenen van werden gemaakt. Maar wat was het goed. Wat was Koen De Bouw goed. De regie van Indra Siera. Alles aan Professor T was goed.


BOEKEN

Mijn zeven misdaadromans zet ik hier voor je op een rijtje. Als je er eentje wil bestellen (al dan niet met handtekening), neem dan even contact met me op.


Dromen van de dood

Dromen van de dood van auteur Piet Baete

Sara Fontaine droomt niet langer. Ze vlucht voor een nachtmerrie. Elke nacht opnieuw, is ze getuige van hetzelfde schokkende tafereel: twee mannen vechten op leven en dood. Een vrouw en een baby kijken toe. Sara consulteert een psycholoog, die de nachtmerrie weet te plaatsen: ze ziet de moord op de Oostendse inspecteur Maurice Lens en zijn vrouw Margot. Op 24 november 1979 werden zij dood teruggevonden op de veranda van hun huis, hun twee maanden oude baby krijsend naast hun lichamen. Wanneer blijkt dat Sara's ouders de overburen waren van het gezin Lens, rijst het vermoeden dat Sara, als tweejarig meisje, getuige is geweest van de moord. Een ervaring die ze zich niet bewust kan herinneren, maar die telkens weer opduikt in haar dromen. Als enige getuige wordt inspecteur Sara Fontaine de sleutelfiguur in de zoektocht naar de moordenaar van het echtpaar Lens.


Poker

Wanneer de mondaine badstad Knokke wordt opgeschrikt door de gruwelijke moord op een achttienjarig meisje neemt de getormenteerde hoofdinspecteur Briek Mulders de leiding van het onderzoek op zich. Samen met zijn goede vriend en collega Joris Van Espen moet hij echter lijdzaam toezien hoe nog meer – op het eerste gezicht – onschuldige burgers de dood worden ingedreven.

De Knokse recherche roept daarom de hulp in van de Brusselse topspeurder Luc Bonnart, maar ook zijn onorthodoxe inbreng brengt geen klaarheid in de zenuwslopende zaak. Wanneer het drietal er uiteindelijk in slaagt om het motief van de moorden te achterhalen, vormt dit nog maar de aanzet tot een bloedstollend kat-en-muisspel tussen speurders en dader.


Wacht maar tot ik wakker word

Wacht maar tot ik wakker word van auteur Piet Baete

Kort na de moord op een jonge vrouw wordt de Brusselse topspeurder Luc Bonnart zwaargewond teruggevonden onder een brug in Knokke-Heist. Bonnart is het slachtoffer geworden van een brutale aanval die mogelijk verband houdt met de eerste moord. Terwijl zijn collega wegzinkt in een coma, wordt Briek Mulders belast met het dubbele onderzoek. Daarbij krijgt hij het gezelschap van Aline Bonnart, de briljante, beeldschone maar emotioneel verwarde dochter van. Samen proberen ze het motief achter de moord(en) te achterhalen en wachten ze vol ongeduld op het ontwaken van Bonnart. 

Er volgt een spannende zoektocht naar de waarheid, waarbij Mulders voor het eerst nieuws krijgt van zijn vriend Joris Van Espen, die in Frankrijk op de loop blijkt voor de politie.Verzwijg mij niet

Een decadent tuinfeestje in Knokke heeft dramatische gevolgen. 

Gert-Jan, Louis, Vic en Simon zijn twintigers en al jarenlang vrienden. Als ongewenste gasten bezoeken ze een verjaardagsfeest bij de steenrijke en machtige familie De Greve in het Zoute. Vic ziet er zijn ex-vriendin Charlotte en ervaart een enorm gevoel van spijt. Hij moet en zal haar terugwinnen van de zoon des huizes Nicolas de Greve.

Ondertussen probeert hoofdinspecteur Briek Mulders zijn leven op de rails te krijgen, nadat hij voor zes maanden op non-actief is gezet. Zijn plaats in het team is ingenomen door de jonge en ambitieuze David Kamp. Wanneer het lijk van een jongeman wordt ontdekt, trekt Kamp als eerste op onderzoek uit.

Verzwijg mij niet van auteur Piet Baete


Vrijdag de 14de

Vrijdag de 14de van auteur Piet Baete

Twee jonge mannen vinden de dood op het asfalt. Een werd aangereden door een auto. De ander is getroffen door kogels uit het pistool van motoragent Felix Wintein. Op het nippertje wordt de zwaargewonde Felix gered door spoedarts Frank Zwarts, die eigenlijk op weg was naar een echtpaar in nood. 

Vrijdag de veertiende is een gitzwarte dag, met veel slachtoffers die elkaars leven onbewust hebben beïnvloed. Nauwgezet reconstrueert dit boek wat zich voor, tijdens en na de noodlottige feiten heeft afgespeeld. 

Of hoe mensen worden verleid tot geweld, vluchten voor hun straf en omgaan met verlies.


Wie niet weg is

Tristan werkt als podiumbouwer voor een band. Hij reist de wereld rond en leeft in een droom. Maar zijn verleden laat hem niet los. Hij wordt heen-en-weer geslingerd tussen vele emoties. Onderweg van ontmoeting naar ontmoeting komt Tristan eindelijk tot leven en omarmt hij de pijn en het verdriet die deel uitmaken van zijn bestaan.

Welk geheim draagt Tristan met zich mee? Zal hij Clarisse, zijn vriendin die op een dag met de noorderzon is verdwenen ooit nog terugzien? En waarom lijkt de politie, ondanks de onrustwekkende verdwijning van het meisje, niet naar haar te zoeken, zoals hij dat wel doet? 

Wie niet weg is van auteur Piet Baete


Het laatste woord

Het laatste woord van auteur Piet Baete

Inspecteur Patrick Van Dijk wordt dood aangetroffen in zijn slaapkamer met vier messteken in zijn onderbuik. De federale politie ontdekt al snel dat er een intern tuchtonderzoek naar Patrick werd gevoerd. Een typische afrekening met een corrupte flik of speelt het verleden toch een rol? Vijftien jaar geleden werd Patricks zoontje vermoord, een onopgeloste zaak die nu opnieuw wordt opgedolven. Wie was toen de schuldige? 

De speurders onderzoeken systematisch alle sporen en ontdekken de ware toedracht. Of dat denken ze toch.


  

Waar kun je me voor vragen?

Ik neem alles in overweging. Maar ik werk graag samen met producenten die iets unieks willen creëren. Ik speel graag met de conventies van een genre en met de verwachtingen van de kijker. Ik hou van misdaad, raak niet uitgekeken op politieverhoren en bestrijdt de overtuiging dat je dialoogschrijven niet kunt leren. 

Woorden liegen nooit

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x