Lezing

'Masters of Manipulation'

Never trust a writer & how to use his skills to your benefit 

Goeie schrijvers zijn goeie manipulators. Voortdurend bespelen we de gevoelens van ons publiek. Wij bepalen wat er wordt gevoeld. De emotionele rollercoaster waarop je je bevindt bij het zien van pakweg Jaws, Gladiator of Titanic, is het werk van manipulatieve filmmakers die jou de emoties als het ware voeden. Niet eens zo moeilijk, als je weet hoe dat moet. Omdat de truuken van de foor goed werken, maar ook, en misschien vooral, omdat mensen zich bijzonder makkelijk laten manipuleren. Vaak hebben ze totaal niks door, zelfs al worden ze bespeeld, belogen en bedrogen door hun beste kameraad. 

Wat mag je verwachten? 

Een interactieve lezing vol filmfragmenten en inzichten die je als een wijzer mens zal achterlaten. Ik breng je in contact met de technieken die scenaristen gebruiken om hun publiek te manipuleren, opdat je je bewust zou worden van hoe en wanneer anderen jou, op slinkse wijze, voor hun doel proberen te winnen. Bespelen, beliegen, bedriegen. In mijn opleiding 'statement analysis' (Hyatt analysis services) ben ik voortdurend getuige van de verwoestende impact van leugens en bedrog op bedrijven. Maar ook gewone mensen blijven totaal ontredderd achter wanneer ze iemand hebben vertrouwd die ze niet mochten vertrouwen. 

 Inhoud van de lezing 

  • Welke technieken gebruiken we om de interesse van ons publiek op te wekken? 
  • Hoe creëer je betrokkenheid bij je verhaal en hou je de aandacht vast?  
  • Zet jezelf beter in de markt als mens én werknemer. 
  • Eén simpele, maar héél doeltreffende truuk om beter te scoren tijdens sollicitaties. 
  • Dezelfde truuk voor iedereen die de juiste keuze wil maken tussen (schijnbaar) evenwaardige kandidaten. 
  • Hoe spotten we leugens en bedrog aan de hand van taalgebruik? 
  • Q&A


Doelgroep

Hoe wij te werk gaan, kan een verschil betekenen voor iedereen met een boodschap of product. Voor iedereen die niet overgeleverd wil worden aan de subjectieve willekeur van intuïtie. Word een expert in het juist inschatten van mensen en omring jezelf met zij die je hogerop helpen! 


De lezing 'Masters of Manipulation' geef ik in het Nederlands of Engels. Het is een speelse, maar leerrijke opstap naar de wetenschap van 'statement analyse' die wordt gebruikt in het oplossen van moordzaken, bedrijfs- en verzekeringsfraude, diefstal en misleiding in het algemeen. Wil je weten of iemand de waarheid spreekt en te vertrouwen is, neem dan contact op.  

 

Ik zoek de waarheid.

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x