Gezond Verstand

Levenswijsheid vol humor en herkenbaarheid. Unieke waarheden die misschien geen elixir zijn voor eeuwig geluk, maar toch iets hebben veranderd in het leven van iemand. Hopelijk straks ook in dat van jou!

Heb je zelf een anekdote waar een origineel inzicht aan is verbonden? Mail me gerust: piet_baete@yahoo.com   

Gezond verstand #15: Een job, een auto én een rekening

Thuis was het meestal de man die alles besliste. Vrouwen waren volgzaam. Als meisje kreeg ik dan ook een gouden raad van mijn moeder mee.

Gezond verstand #14: Winnetou

Elke ouder wil dat zijn kinderen veilig zijn. Om zeker te weten dat ik nooit met een vreemde zou meegaan, bedacht mijn moeder een slim truukje.

Gezond verstand #13: De prijs van een compliment

We zetten 'stappen achteruit', voor onze eigen veiligheid en gezondheid. Alleen mogen we niet in de val trappen dat we als mens ook afstandelijker gaan worden.

Gezond verstand #12: Bij twijfel, niets doen

Een pleidooi voor geduld en voorzichtigheid. Vaak wijzen de dingen - na verloop van tijd - zichzelf uit én je vermijdt onnodige complicaties.

Gezond verstand #11: De zin om te leven

Op mijn bureau staat jouw zwart-witfoto. Soms kijk ik je weemoedig in de ogen en voel ik me schuldig, omdat ik nu al meer dan twintig jaar langer leef dan jij.

Gezond verstand #10: Amstaff

American stafford, kortweg 'Amstaff'. Trouwe, lieve viervoeter of bloeddorstige vechtmachine?

Gezond verstand #9: Volg je instinct!

‘Volg je instinct’ wordt vaak verkeerdelijk begrepen als ‘Ga ervoor’. Niets is mijns inziens minder waar. Het betekent net zo vaak: wees een lafaard.

Gezond verstand #8: Free Harry!

Er leeft een oermens in elk van ons. Zijn naam is Harry. Een harige holbewoner van een miljoen jaar oud. Maar Harry zit in een kooi. En jij moet hem bevrijden.

Gezond verstand #7: De nobele kunst van het ruziemaken

De zoektocht naar ware liefde, de wijze woorden van zijn vriend in het achterhoofd. En óf er dozen kleenex werden versleten!

Gezond verstand #6: De zin van het leven

Dé vraag die de mens zich al eeuwen stelt. Een antwoord - en misschien wel hét antwoord - kwam aanwaaien in een sms van Louis.

Gezond verstand #5: Negeer de angel, luister naar de engel

IJsland bracht niet helemaal wat ik ervan had verwacht. Geen menselijke warmte, geen noorderlicht. Maar ene McGregor liet me toch het licht zien.

Gezond verstand #4: Fuck de eerste rij

Ik heb al veel slaag gekregen. Soms van mensen die ik niet eens kende. Wat je daarvoor moet doen? Heel simpel. Sta op de eerste rij.

Gezond verstand #3: Mam(-)moet

Aangenaam, ik ben Annelies a.k.a. Mam-moet. Na een verplicht verjaardagsfeestje stort ik in. Op, leeg gegeven en zo ontzettend moe...

Gezond verstand #2: het cadeautje aan jezelf (én een ander)

Deze is (met liefde) gepikt uit 'Twin Peaks', wijze raad van agent Cooper. Een variant op: 'een cadeautje geven maakt gelukkiger dan een cadeautje krijgen.' Wie de ontvanger ook moge zijn...

Gezond verstand #1: Ride the donkey

De reis naar Cuba liep anders dan gepland, maar leverde ook één heel leuk inzicht op, uit de mond van een Amerikaanse fotograaf: "ride the donkey".

Woorden liegen nooit

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x