CRIME LAB

In CRIME LAB analyseert misdaadauteur en statement analist Piet Baete bestaande (moord)zaken en cold cases op basis van de principes van verklaringsanalyse. Voor een goed begrip: zijn analyse wordt wetenschappelijk onderbouwd door de principes van statement analysis, maar is hypothetisch en geldt als indicatief bewijs.

Moord in 't Ateljeeke

Op 3 oktober 2017 werd het kanaaldorp Zelzate opgeschrikt door de moord op Veerle Scheerlinck. Pleegde de dader de perfecte (roof)moord? Of zien we iets over het hoofd?

De moord op Ingrid Caeckaert

Op 16 maart 2021 verjaarde de moord op Ingrid Caeckaert. De dader kwam weg met deze gruwelijke feiten. Iedereen ging uit van een passionele moord. Maar was dit wel zo?

De parachutemoord

Els Clottemans was verdachte nummer één voor de moord op haar liefdesrivale Els Van Doren. Velen vinden dat ze onterecht is veroordeeld, zonder bewijs. Maar was dit ook zo?

De verdwijning van Madeleine McCann

Op 3 mei 2007 verdween de drie jaar oude Madeleine McCann spoorloos uit appartement 5A van het Ocean Club Resort in Praia da Luz. Werd ze ontvoerd? Of weten haar ouders meer?

CRIME LAB

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x