CRIME LAB

Op basis van statement analyse ga ik op zoek naar bedrog en misleiding in verklaringen en bouw ik aan nieuwe inzichten in bestaande cases. De woorden van een verdachte leiden ons naar de waarheid. Het enige dat we moeten doen, is luisteren. 

De marollenmoord, deel 5: vader vs. zoon

In de woorden van Leopold Storme tekent zich een mannelijke strijd om dominantie af. Een gevecht van ego’s, al dan niet gevoed door een narcistische natuur.

De marollenmoord, deel 4: de Afrikaanse bende

Leopold Storme past tot vier keer toe zijn verklaring aan. Een Afrikaanse bende zou de moorden hebben gepleegd. Het parket maakt echter brandhout van deze piste.

De marollenmoord, deel 3: een mogelijk motief

Waarom belde Leopold geen ambulance na de aanval op zijn familie? Waarom voelde hij zich niet schuldig? Wat vertelt ons dit over het mogelijke motief?

De Marollenmoord, deel 2: 'Dikke kussen. Goeie nacht.'

'Hallo papa. Ik ben het, Leopold. Ik wou u gewoon zeggen dat alles hier aan zee in orde is.' Is Leopold de vriendelijke jongen die wil weten hoe het met zijn familie gaat? Of wat is er aan de hand?

De Marollenmoord, deel 1: overal bloed

Doodde Leopold Storme op zaterdag 16 juni 2007 zijn ouders en zus in de stoffenwinkel in de Marollen? Of was het een wraakoefening van een bende gedupeerde Afrikaanse oplichters, zoals Leopold zelf beweert?

De verdwijning van Madeleine McCann, deel 6: waar is Maddie?

Het lichaam van Madeleine McCann zal wellicht nooit worden gevonden. Maar iets zou de speurders naar de vindplaats kunnen leiden. De plek waar ik zou zoeken.

De verdwijning van Madeleine McCann, deel 5: het plan

Het plan van de Kate, Gerry en de vrienden is simpel. Ze moeten van het lijk van Maddie af. Maar het wordt pas echt link bij deel twee: iemand anders de schuld te geven van haar verdwijning.

De verdwijning van Madeleine McCann, deel 4: wat is er dan gebeurd?

Het is nagenoeg zeker dat Madeleine in het appartement van de McCanns is gestorven. Is ze van de sofa gevallen en heeft ze een dodelijke smak gemaakt? Of wat is er gebeurd?

De verdwijning van Madeleine McCann, deel 3: geen woorden, maar daden

Net als Maddie, was ook An Marchal lange tijd vermist. Vader Paul deed er alles aan om haar terug te vinden. Het contrast met de McCanns kan niet groter zijn.

De verdwijning van Madeleine McCann, deel 2: moeder van het jaar

Kate McCann beweerde dat zij en Gerry "heel verantwoordelijke ouders" zijn. Niet zomaar verantwoordelijk. Héél verantwoordelijk. Wie ben ik om het tegendeel te beweren?

De verdwijning van Madeleine McCann, deel 1: Kate & Gerry

Op 3 mei 2007 verdween de drie jaar oude Madeleine McCann spoorloos uit appartement 5A van het Ocean Club Resort in Praia da Luz. Werd ze ontvoerd? Of weten haar ouders meer?

De parachutemoord, deel 6: 'Wie anders dan Babs?'

Els Clottemans houdt haar onschuld staande. Maar als zij de moord op Els Van Doren niet heeft gepleegd, wie dan wel?

De parachutemoord, deel 5: Vermassen

Wat als toppleiter Jef Vermassen Els Clottemans had verdedigd? Zou hij haar vrij hebben gekregen?

De parachutemoord, deel 4: 'Compassie met een killer'

Waarom Els Clottemans ons medelijden niet verdient. Hoe probeert ze ons telkens weer om de tuin te leiden? En waar spotten we haar leugens?

De parachutemoord, deel 3: 'De parachute in de gang'

Hun plannetje mislukte. Eén totaal verkeerde inschatting deed de bliksem inslaan.

De parachutemoord, deel 2: Stilte voor de storm

Welke feiten gingen er vooraf aan het doorknippen van de draden in de parachute van Els Van Doren? Wat vertelt dit ons over de dader en het mogelijke motief?

De parachutemoord, deel 1: Moord, zonder bewijs?

Els Clottemans was verdachte nummer één voor de moord op haar liefdesrivale Els Van Doren. Velen vinden dat ze onterecht is veroordeeld, zonder bewijs. Maar was dit ook zo?

Woorden liegen nooit

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x