Boeken

Boeken

NIEUWE RELEASE!

 

Noodlot de dood van Anke Hoffman

Anke Hoffman is zestien wanneer de politie plots aan de deur staat. Haar ouders zijn dood. Vermoord, door iemand die het eigenlijk op een ander had gemunt. 

Tien jaar later is de moordenaar van haar ouders weer vrij. Kort daarop wordt Anke zelf vermoord. 

Door wie? En waarom? 

De dood van Anke Hoffman is het eerste boek in een nieuwe reeks Noodlot. Een reeks over de basis van elk onheil: een noodlottige gebeurtenis. Die ene moment waarop alles kantelt. 

In een unieke mix van spanning en drama toont Piet Baete zich als een uitstekend observator van menselijke intriges en weet hij de lezer voortdurend te misleiden. Met realistische dialogen en filmische beschrijvingen lijkt het alsof de lezer er zelf bij was.

SCENARIO 

 

Misdaadauteur Piet Baete schreef mee aan Professor T.


Piet Baete Spitsbroers


BOEKEN

Dromen van de dood

Dromen van de dood van auteur Piet Baete

Sara Fontaine droomt niet langer. Ze vlucht voor een nachtmerrie. Elke nacht opnieuw, is ze getuige van hetzelfde schokkende tafereel: twee mannen vechten op leven en dood. Een vrouw en een baby kijken toe. Sara consulteert een psycholoog, die de nachtmerrie weet te plaatsen: ze ziet de moord op de Oostendse inspecteur Maurice Lens en zijn vrouw Margot. Op 24 november 1979 werden zij dood teruggevonden op de veranda van hun huis, hun twee maanden oude baby krijsend naast hun lichamen. Wanneer blijkt dat Sara's ouders de overburen waren van het gezin Lens, rijst het vermoeden dat Sara, als tweejarig meisje, getuige is geweest van de moord. Een ervaring die ze zich niet bewust kan herinneren, maar die telkens weer opduikt in haar dromen. Als enige getuige wordt inspecteur Sara Fontaine de sleutelfiguur in de zoektocht naar de moordenaar van het echtpaar Lens.


Poker

Wanneer de mondaine badstad Knokke wordt opgeschrikt door de gruwelijke moord op een achttienjarig meisje neemt de getormenteerde hoofdinspecteur Briek Mulders de leiding van het onderzoek op zich. Samen met zijn goede vriend en collega Joris Van Espen moet hij echter lijdzaam toezien hoe nog meer – op het eerste gezicht – onschuldige burgers de dood worden ingedreven.

De Knokse recherche roept daarom de hulp in van de Brusselse topspeurder Luc Bonnart, maar ook zijn onorthodoxe inbreng brengt geen klaarheid in de zenuwslopende zaak. Wanneer het drietal er uiteindelijk in slaagt om het motief van de moorden te achterhalen, vormt dit nog maar de aanzet tot een bloedstollend kat-en-muisspel tussen speurders en dader.


Wacht maar tot ik wakker word

Wacht maar tot ik wakker word van auteur Piet Baete

Kort na de moord op een jonge vrouw wordt de Brusselse topspeurder Luc Bonnart zwaargewond teruggevonden onder een brug in Knokke-Heist. Bonnart is het slachtoffer geworden van een brutale aanval die mogelijk verband houdt met de eerste moord. Terwijl zijn collega wegzinkt in een coma, wordt Briek Mulders belast met het dubbele onderzoek. Daarbij krijgt hij het gezelschap van Aline Bonnart, de briljante, beeldschone maar emotioneel verwarde dochter van. Samen proberen ze het motief achter de moord(en) te achterhalen en wachten ze vol ongeduld op het ontwaken van Bonnart. 

Er volgt een spannende zoektocht naar de waarheid, waarbij Mulders voor het eerst nieuws krijgt van zijn vriend Joris Van Espen, die in Frankrijk op de loop blijkt voor de politie.Verzwijg mij niet

Een decadent tuinfeestje in Knokke met dramatische gevolgen. 

Gert-Jan, Louis, Vic en Simon zijn twintigers en al jarenlang vrienden. Als ongewenste gasten bezoeken ze een verjaardagsfeest bij de steenrijke en machtige familie De Greve in het Zoute. Vic ziet er zijn ex-vriendin Charlotte en ervaart een enorm gevoel van spijt. Hij moet en zal haar terugwinnen van de zoon des huizes Nicolas de Greve.

Ondertussen probeert hoofdinspecteur Briek Mulders zijn leven op de rails te krijgen, nadat hij voor zes maanden op non-actief is gezet. Zijn plaats in het team is ingenomen door de jonge en ambitieuze David Kamp. Wanneer het lijk van een jongeman wordt ontdekt, trekt Kamp als eerste op onderzoek uit.

Verzwijg mij niet van auteur Piet Baete


Vrijdag de 14de

Vrijdag de 14de van auteur Piet Baete

Twee jonge mannen vinden de dood op het asfalt. Een werd aangereden door een auto. De ander is getroffen door kogels uit het pistool van motoragent Felix Wintein. Op het nippertje wordt de zwaargewonde Felix gered door spoedarts Frank Zwarts, die eigenlijk op weg was naar een echtpaar in nood. 

Vrijdag de veertiende is een gitzwarte dag, met veel slachtoffers die elkaars leven onbewust hebben beïnvloed. Nauwgezet reconstrueert dit boek wat zich voor, tijdens en na de noodlottige feiten heeft afgespeeld. 

Of hoe mensen worden verleid tot geweld, vluchten voor hun straf en omgaan met verlies.


Wie niet weg is

Tristan werkt als podiumbouwer voor een band. Hij reist de wereld rond en leeft in een droom. Maar zijn verleden laat hem niet los. Hij wordt heen-en-weer geslingerd tussen vele emoties. Onderweg van ontmoeting naar ontmoeting komt Tristan eindelijk tot leven en omarmt hij de pijn en het verdriet die deel uitmaken van zijn bestaan.

Welk geheim draagt Tristan met zich mee? Zal hij Clarisse, zijn vriendin die op een dag met de noorderzon is verdwenen ooit nog terugzien? En waarom lijkt de politie, ondanks de onrustwekkende verdwijning van het meisje, niet naar haar te zoeken, zoals hij dat wel doet? 

Wie niet weg is van auteur Piet Baete


Het laatste woord

Het laatste woord van auteur Piet Baete

Inspecteur Patrick Van Dijk wordt dood aangetroffen in zijn slaapkamer met vier messteken in zijn onderbuik. De federale politie ontdekt al snel dat er een intern tuchtonderzoek naar Patrick werd gevoerd. Een typische afrekening met een corrupte flik of speelt het verleden toch een rol? Vijftien jaar geleden werd Patricks zoontje vermoord, een onopgeloste zaak die nu opnieuw wordt opgedolven. Wie was toen de schuldige? 

De speurders onderzoeken systematisch alle sporen en ontdekken de ware toedracht. Of dat denken ze toch.


  

Boeken

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x